Ugrás a tartalomra
INGYENES SZÁLLÍTÁS 25.000 FT FELETT!!!
Boltunk Szeptember 21-én, szombaton zárva lesz.

Blog

Komoly replikák igazi rajongóknak

Péter Tóth-Czere 23 Aug 2024

A gyermekkor szerves részét képezi a játékkal, kikapcsolódással töltött idő. Ez természetes, hogy felnőtt korban is bennünk marad. Emlékek tömkelegét hordozzuk magunkban, egészen idős korunkig. Visszagondolunk, elmosolyodunk. Millió élmény kísér végig, különösen, ha igyekszünk saját gyermekünknek is átadni azt az érzést, amelyre titkon ma is vágyunk. Na jó, annyira nem titkon, hiszen a legtöbb apukában megmarad az a gyerekkori rajongás, amit igyekszik átültetni ifjú padawanjába. Átélni újra azt, ami annyira lebilincselt. A fantáziavilágokat, univerzumokat, amiket számtalan hős és gaztevő tölt meg rengeteg kalanddal. Ezekben a világokban minden lehetséges, a jó és gonosz folyamatos küzdelme itatja át őket. Akár oldalt is lehet választani, mint a játékokban. Ma leigázzuk az univerzumot, holnap pedig megmentjük. Aztán persze, kezdhetjük elölről…

A hősök, és antihősök világa mindig a fejünkben lesz, kortól és nemtől függetlenül. A kislányok, hölgyek is szép számmal rajonganak rajzfilmekért, képregényekért, számítógépes (és konzolos) játékokért, filmekért. A gyerekek játékfigurákkal, tematikus LEGO szettekkel, színezőkkel, társasjátékokkal, kirakókkal (puzzle) ütik el az időt. A szülők előtt lassan kirajzolódik, hogy kik a kedvencek, akik aztán megsúgják a télapónak, Jézuskának, és a rokonságnak is, hogy minek örül a gyermek igazán. Így egyre több és több dolog áramlik Hulkról, vagy Batmanről a gyerekszobába. Lehet az akár ágynemű, pulóver, cipő, buborékfújó, bármi, ami az aktuális kedvenccel kapcsolatos. Felnőtt korban egy kicsit fordul a kocka. A saját, önálló jövedelem elérése ugyanis olyan kapukat nyit meg, amelyek eleddig esetleg zárva voltak. Ilyenkor kezd komolyra fordulni a dolog. Egyre jobb, egyre menőbb dolgok kerülnek a polcokra. A gyűjtőszenvedély a pénztárcánk kriptonitja, ugyanakkor ebből merítjük a mindennapok túléléséhez szükséges erőnket is. Azért, mert egyszerűen jó!

Replikák

A Vasemberes zokninál azért akadnak komolyabb gyűjtenivalók is. Ilyenek a replikák. A replika egy élethű másolat, amely egy adott tárgyat, eszközt vagy karakter jellegzetességét hűen utánozza. Úgy is mondhatnánk, mintha egy filmes kellék lenne.

Lehetnek akár fegyverek

Például a Star Wars ikonikus fénykardjai.

A replika egy élethű másolat, amely egy adott tárgyat, eszközt vagy karakter jellegzetességét hűen utánozza. Úgy is mondhatnánk, mintha egy filmes kellék lenne.

Vagy sisakok

Mint például a Star Wars ikonikus sisakjai. A Star Warsban ugyanis nagyjából minden ikonikus.

A replikák készítésénél gyakran használnak eredeti tervek alapján készült öntőformákat, hogy a végeredmény minél pontosabb és részletgazdagabb legyen. Elképesztően igényes, fantasztikus alkotások ezek, melyeknek nemcsak a felső polcon lehet a helyük (ahol a gyerekek nem érik el 😊). Nemcsak teljesen élethűek, hanem „működnek” is. Noha a fenti sisak nem lélegeztet, de lélegzetelállítóan imitálja Vader nagyúr jellegzetes légzését. Akkor is, ha viseljük, mert a replikák bizony erre is alkalmasak! A fénykardok tökéletesen visszaadják a filmben, sorozatban, rajzfilmben látottakat. Az effektek, a fények suhintásra, érintésre érzékenyek. Biztonsági okokból úgy lettek kialakítva, hogy nem hatolnak át vastag, fémfalakon, de azért oda lehet sózni velük, hogy fájjon az ellenfélnek.

A replikák készítésénél gyakran használnak eredeti tervek alapján készült öntőformákat, hogy a végeredmény minél pontosabb és részletgazdagabb legyen.

Bárki lehet gyüjtő

Visszatérve a sisakokra, más univerzumokból is fellelhetők igazán menő, gyűjtői darabok. Magneto sisakja nemcsak a különleges szuper relikviákat felsorakoztató polcunkra illik tökéletesen, hanem a fejünkre is. Igényes, képregényhű replika - és amellett, hogy veszettül jól néz ki, még azt is megakadályozza, hogy X professzor az elménkbe férkőzzön. Ha a fémek felett nem rendelkezünk hatalommal, akkor rendelkezzünk fémmel! Mondjuk rozsdamentes acélból készütl The Witcher tőr replikával. Ennek is ott a helye polcon, ha rajongunk a szűkszavú, mogorva, ezüsthajú hősért. Illetve akkor is jól jöhet, ha nem evilági lényekkel kell felvennünk a küzdelmet, de csak óvatosan - mert a későbbiekben majd megdalolják tetteinket.

Magneto sisakja nemcsak a különleges relikviákkal díszített polcunkra illik, hanem a fejünkre is. Igényes replika és amellett, hogy veszettül jól néz ki.

Oké, ott sorakoznak a polcon a replikák, büszkeséggel tölt el végignézni rajtuk, időnként „játszani” velük, de hol jöhetnek még jól? Ha igazi, szenvedélyes rajongó vagy, biztos, hogy hallottál már olyan rendezvényekről, ahol ezeket fel is használják. Talán részt is vettél már ilyenen. A rajongói közösségek rendszeresen összehoznak olyan megmozdulásokat, ahol fel lehet vonultatni a gyűjteményünket, esetleg vásárolni, eladni. Bár felmerül a kérdés, hogy a kedvenc replikáját mégis, ki akarná eladni? Ezek a rendezvények fantasztikus kikapcsolódást ígérnek a látogatóknak. Találkozhatunk és akár fotózkodhatunk is a hőseinkkel, legyen az Predator, Pókember, Lord Raiden, és még sokan mások. A cosplay a kreativitásról szól, hogy abszolút élethűen jelenítsék meg az adott karaktert. Akár hónapokig lehet dolgozni a tökéletes jelmezen, finomítani – és ezeknek a jelmezeknek bizony tökéletes kiegészítői a replikák. Ha Te is rajongsz a replikákért, mindenképpen látogass el egyszer egy ilyen eseményre, mint a Comic Con és a MondoCon!

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés