Ugrás a tartalomra
INGYENES SZÁLLÍTÁS 25.000 FT FELETT!!!
Boltunk Szeptember 21-én, szombaton zárva lesz.

Blog

Mióta hódítanak a tini nindzsák?

Péter Tóth-Czere 28 Aug 2024

Ez a cikk két korosztály számára lehet igazán érdekes. Először is azoknak, akik a ’80-as - ‘90-es években cseperedtek fel, és mindenki másnak. Abban az érában robbant be a VHS korszak, és számtalan nindzsás film árasztotta el a világot. Volt köztük rosszabb és jobb, de minden gyerek odáig volt a maszkos, misztikus harcművészekért. Mit szerettünk még? A képregényeket, a hősöket, a rajzfilmeket, a játékfigurákat, minden olyan dolgot, amire most épp nosztalgiázva visszagondolsz. Nos, ezt úgy gondolták, hogy összegyúrják egy nagy “nindzsagombócba”, így egy szép napon Kevin Eastman és Peter Laird elméjéből kipattant az a négy figura, akik később letarolták a világot. Poénnak, paródiának indult, végül a rajongók miatt úgy felduzzadt a teknőc-univerzum, hogy máig fennmaradt. Fennmaradt? Mutálódott, és ahogy jöttek ki a filmek, sorozatok, fejlődött! Időnként persze vannak hullámvölgyek, vannak negatív filmkritikák, de egy igazi rajongó nem a mások véleményére ad, hanem leül, megnézi és megállapítja, hogy még mindig fantasztikus. Mert igazi rajongó!

A mutagénről dióhéjban

A mutagén egy olyan vegyi anyag a tini nindzsa teknőcök univerzumában, amely genetikai mutációkat okoz. Ez az anyag felelős azért, hogy a teknősök és mesterük különleges, félig ember, félig állat lénnyé váltak. A mutagén képes bármilyen élőlényt átalakítani, különböző állati és emberi tulajdonságokkal ruházva fel őket. A mutagén gyakran szerepel a történetekben, és sokszor új ellenségeket vagy szövetségeseket teremt a teknősök számára. Szóval tárold száraz, hűvös helyen, jól zárható dobozban a legfelső polcon, ahol senki sem keresi, és nem férhet hozzá! Node kik voltak ők, és kik lettek?

Splinter

A képregényekben Repesz mesterként, „egyéb” helyeken Szecska mesterként szerepel. Igen, ismerős lehet a Rozsomák/Farkas sztoriból, hogy nem egységes a nevek fordítása. Erre a teknős-univerzumban több példát is találunk (például Shredder a képregényben Reszelő, máshol Zúzó). Splinter japán harcművész mester volt. Gonosz riválisa (Oroku Saki, a későbbi Shredder) cselszövésének eredményeként száműzték, így került New Yorkba.

A történet egyik főgonosza Shredder, aki mindig jellegzetes páncéljában és maszkjában látható. Éles pengéivel nagy kihívást szegez a teknőcökkel szemben.

A mutagén hatására félig patkány, félig ember lett. A csatornában rejtőzködve találta meg a négy kis teknőcöt, akik később pont miatta mutálódtak félig emberré. Megtanította a teknősöket a túlélésre, a harcra, a rejtőzködésre. Igazi bölcs apafigura a tini nindzsák számára, a rajongók és gyűjtők számára pedig akár POP! figura 😊.

A mindig bölcs Szecska mester a New York-i csatornában rejtőzködve találta meg a főszereplő négy kis teknőcöt, akik később pont miatta mutálódtak félig emberré.

Michelangelo

Mikey a csapat partymotorja, humorbombája, és éhenkórásza, akinek egy ütős vicce a legkomolyabb helyzetekben is akad. Színe a narancssárga, fegyvere a nuncsaku.

Minden teknőcös „szakirodalom” Leonardot sorolja előre, de ez most nem így lesz! Szintén a ’90-es évek nagy „fejlesztése”, hogy a fiú- és lányzenekarok tagjait néhány ismérv alapján bekategorizálják (ha akkor éltél, pontosan tudod, mire gondolok). Ez nem újkeletű, ez történt a teknőcök esetében is. Mikey a csapat partymotorja, humorbombája, és éhenkórásza. Színe a narancssárga, fegyvere a nuncsaku. Ő az, aki a legreménytelenebb helyzetben is képes valami vidám, idealista poént ellőni, vagy akár liftben, úton a főellenfél felé elkezdeni egy ritmikus rapjellegű szám dudorászását a lift pittyegésére. Ha láttad - tudod, ha még nem láttad, nézd meg! 😉 Talán a Pókemberéhez lehet hasonlítani a jellemét.

Leonardo

Leonardo kék színekben pompázik, és két pompás, pengeéles katanát forgat. Az esze is pengeéles, ő a csapat stratégája, gyakran vezető szerepben tündököl.

Vele kellett volna kezdeni (Bocs’ Leo!)! Leonardo kék színekben pompázik, és két pompás, pengeéles katanát forgat. Az esze is pengeéles, ő a csapat stratégája. Ő az, aki összetartja a többieket, ő az, akinek mindig van egy terve, és ő tartja be leginkább Splinter intelmeit. Gyakorlatilag Leonardo a csapat Batmanje, mindig több lépéssel előre gondolkodik. Talán néha kicsit túl is aggódja magát. Mindig higgadt, nehéz helyzetekben is képes olyan optimális döntést hozni, ami a csapat és a jó ügy érdekeit helyezi minden fölé. Igazi szamuráj jellem, nemes, becsületes, ellenez minden általa tisztességtelennek tartott módszert. A Bosszúállók közül Amerika kapitányra hasonlít leginkább a jelleme.

Donatello

Donatello, Donnie színe a lila, fegyvere a bo, ami egy egyszerűnek tűnő bot. A teknőcök közül ő az agy. Persze itt nem az X dimenzió Krangjére kell gondolni!

Donnie színe a lila, fegyvere a bo(t). A teknőcök közül ő az agy. Persze itt nem az X dimenzió Krangjére kell gondolni! Hobbija a tudomány, a teknőcök igazi polihisztora. Fizika, kémia, biológia, pizzafeltéttan, stb. Ezt harc közben is gyakran alkalmazza, méghozzá sikerrel. Mindig van valami innovatív ötlete, amivel Leo stratégiáját hatékonyabbá tudja tenni. Ha épp nem bűnt üldöz, akkor a csatorna mélyén valami harci kütyüt fejlesztget, esetleg csatornafedélvetőt hegeszt, vagy Mikey gördeszkájába csodacsapágyat bütyköl. Igazi zseni, ha másik univerzumban lenne, talán egy visszahúzódóbb Vasember lenne.

Raphael

Raphaello a csapat rosszfiúja. Forrófejű, vad, különc. Színe a piros, fegyvere két sai tőr. Könnyen dühbe jön, mégis talán a legmélyebb jellemű teknőc.

Raph a csapat rosszfiúja. Forrófejű, vad, különc. Színe a piros, fegyvere két sai tőr. Könnyen dühbe jön, mégis talán a legmélyebb jellemű teknőc. Heves természete van, emiatt sokszor bajba keveri a csapatot, de legalább annyiszor ki is húzza őket a csávából. Van egy alapos megfelelési kényszere, és sokszor duzzogva követi Leo terveit. Időnként külön utakon jár, mégis bármikor teljes teknőszélességgel veti magát harcba a csapatért. Talán a legfurább figura - akit nem érdemes bepöccenteni, mert az beláthatatlanul zöld következményekkel járna. Melyik Bosszúálló is lenne? 😊

Ez a csapat már 1984-től védelmezi New Yorkot, és a világot a gonosztól. Apáról fiúra szállva minden szelet pizzánál eszünkbe jutnak generációk óta, és reméljük, hogy ez örökre így is marad…szóval…Cowabunga!

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés